Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

4. Aktivista Levél

2010.02.19. 16:28 | zsofi85 | Szólj hozzá!

Kedves Aktivisták!

Ismét eltelt két hét, így megint összegyűjtöttük az elmúlt napok legfontosabb eseményeit.

FOTÓK

Február elején látogatott hazánkba az Amnesty Nemzetközi Titkárságának Magyarországért felelős csapata. Mint tudjátok, a romákat ért erőszakos támadások miatt utaztak hozzánk, és számos településre eljutottak, hogy beszélgessenek az áldozatok családjaival, a hatóságokkal, illetve javaslatokat tettek a támadások elleni hatékony fellépésre. A jelentés várhatóan 2010 szemptemberére készül el. Az ittlétük alatt készült fotókat a PicasaWeb-en megnézhetitek: picasaweb.google.com/amnesty.hu/ISMission

CSOPORTOK

Az Amnesty International Magyarországon alakult csoportjai közül még mindig a Multi-Kulti az első hivatalosan is elismert csoport, de a kitartó és lelkes munkájának köszönhetően az LMBT is nagyon hatékony, aktivitásuk számos programon, filmvetítésen, rendezvényen nyilvánul meg. Rajtuk kívül szerveződik a Roma csoport is, a Nők Elleni Erőszak csoport, a szegedi és a nógrádi, valamint a legújabb Irán – Sürgősségi Csoport is.

Ha bármelyik felkeltette érdeklődéseteket, jelezzétek nekünk e-mailben az aktivizmus@amnesty.hu címen vagy kattins alábbi két linkre, és add meg neved, e-mail címed:

A csoportokról szóló táblázat: www.doodle.com/8sw3bcmvdecqfmts

A témáink: www.doodle.com/ctvgyie9xum9r9r9

IRODA

Február 8-tól két új gyakornokkal bővült az Amnesty irodája. Az irodai asszisztesünk Flóra, aki az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán utolsó éves, a fordítónk pedig Zsombor, a Pannon Egyetem angol szakos hallgatója. Hamarosan búcsúzunk az aktivizmusért felelős kampánykoordinátori asszisztenstől, Zsófitól, aki szeptember óta segíti munkánkat. Az ő helyére keresünk majd új gyakornokot és hamarosan meghirdetjük a pozíciót. Ha szeretnél az aktivizmussal foglalkozni és érdekelne majd gyakornoki lehetőség, kérünk írj e-mailt az aktivizmus@amnesty.hu címre.

AKTUÁLIS

Már olvashattátok levelünket Iránnal kapcsolatban, illetve arról, hogy az ENSZ javaslatait figyelmen kívül hagyják, mellyel az iráni hatóság a nemzetközi kötelezettségeket is megsértette.

web.amnesty.hu/h%C3%ADrek/iranmegvetiazemberijogokat

Szeretnénk létrehozni egy Irán – Sürgősségi Csoportot, hogy többet foglalkozzunk az ott zajló eseményekkel, és jogsértéseik ellen határozottabban lépjünk fel. Ha érdekel a csoport és szívesen csatlakoznál, várjuk leveled a megszokott e-mail címre: aktivizmus@amnesty.hu

VÁRHATÓ ESEMÉNYEK

A Nők Elleni Erőszak csoportunk hamarosan megkezdi munkáját, melynek kezdő lépéseként megszerveztük az első találkozót. Nagy örömünkre szolgál, hogy férfiak is érdeklődtek e csoport iránt. Ha szeretnél, gyere és tegyünk együtt azért, hogy egy hatékony, aktív csoportban dolgozhassunk.

Mikor: február 22., hétfő

Hol: Amnesty iroda, 1064, Rózsa u. 44., 15-ös kapucsengő

MÁRCIUS 8 - Nőnap

Közeleg a Nőnap. Ebből az alkalomból várhatóan egy Figyelemfelkeltő Vetélkedőt szervezünk.

Várjuk 3 fős csoportok jelentkezését (aktivizmus@amnesty.hu), de akár egyedül is jelentkezhetsz, és majd mi csapatokba osztunk. Bővebb információk a pontos dátumról és helyszínről jövő héten várható. Ha van ötleted Nőnapra, akkor gyere el Te is február 22-én a csoporttalálkozóra.

CHANGE IT!

A csehországi roma gyerekek iskolai szegregációja ellen indított kampány nagy lendülettel kezdődött és továbbra is a 4. helyen állunk.

A január 13-án kiadott Amnesty jelentésre (web.amnesty.hu/a-rom%C3%A1k-diszkrimin%C3%A1ci%C3%B3ja-ellen/veget-kell-vetni-a-romak-alacsony-szint-oktatasanak-csehorszagban) a cseh oktatási miniszter válaszul sajtóközleményt adott ki, amelyben elismerően nyilatkozott a jelentés minőségéről. Erre az Amnesty International egy cikben válaszolt (www.amnesty.org/en/news-and-updates/czech-authorities-vow-tackle-wrongful-placement-roma-children-20100115), mire a cseh oktatási miniszter levélben kérte fel az iskolaigazgatókat arra, hogy fagyasszák be az enyhén fogyatékos gyeremekek felvételiét. Ha bővebben szeretnétek olvasni a kampány eddig elért eredményeiről, írjatok egy e-mailt.

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr541773882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása