Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Amina Janjua - Az Emberi Jogi Védelmezők nemzetközi csapatának tagja (PAKISZTÁN)

2010.06.28. 09:06 | zsofi85 | Szólj hozzá!

A pakisztáni Amina Janjua férje 2005-ös eltűnése óta valószínűleg kormányzati őrizetben van. Elhatározta, hogy kideríti az igazságot, ezért fáradhatatlanul kérvényeket nyújt be a kormánynak, hogy fedjék fel a több száz eltűnt ember hollétét.

 

TERRORIZMUS ELLENI HARC”

Amina Janjua férje, Masood Ahmed Janjua, aki Rawalpindi-ben dolgozik üzletemberként, 2005 július 30-án tűnt el egy Peshawar-ba tartó buszról. Masood csak az egyike annak a több száz embernek, akik azóta tűntek el és tartanak fogságban, mióta Pakisztán 2001-ben csatlakozott a „terrorizmus ellenes küzdelemhez”. Ők mind erőszakos eltüntetések áldozatai: nincs hozzáférésük ügyvédhez, a családjaikhoz és bírósági tárgyaláshoz és a törvény védelmén kívül tartják őket fogva. Legtöbbjüket kínozzák és bántalmazzák.

 

AZ IGAZSÁG NYOMÁBAN

Az eltüntek hozzátartozói közül sokan hallgatnak, mivel megtorlásoktól tartanak. Ennek ellenére Amina Janjua létrehozott egy olan szervezetet, amely támogatást és tanácsadást biztosít az eltüntek hozzátartozóinak. Ez egy jelentős pakisztáni szervezet, felvonulásokat szerveznek, Pakisztán elnökének és fontosabb politikai szereplőknek küldenek petíciókat, annak érdekében, hogy kiderítsék mi történt szeretteikkel és törvény elé állítsák a felelősöket.


Annak ellenére, hogy a pakisztáni kormány több alkalommal is ígéretet tett, még nem történtek konkrét lépések az „eltűnések” megoldására.


Ez a legrosszabb dolog ami történhet. Ha valakid meghal, sírsz, a barátaid vigasztalnak és egy idő után megbékélsz a helyzettel, de ha valaki eltűnik...az a legkeserűbb gyötrelem.” - Amina Janjua, 2006 szeptember

 

Támogasd Amina Janjua-t céljai elérésében!

http://www.amnesty.org/en/appeals-for-action/end-enforced-disappearances-pakistan

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr562115190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása