Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Aktivista levél 3

2010.02.05. 16:56 | zsofi85 | Szólj hozzá!

Kedves Aktivisták!

Az elmúlt két hétben sem voltunk tétlenek! Voltunk nemzetközi anti-diszkriminációs megbeszélésen Brüsszelben, aktívan résszt vettünk a most Magyarországon kutató AI csoporttaé és jelenleg negyedikek vagyunk a www.changeit.cz/ webakcióban! Szuperek vagytok! Lássuk a részleteket:

 

Az elmúlt héten Brüsszelben voltam egy anti-diszkriminációs Amnesty-s európai találkozón, ahol átbeszéltük az idei évi terveket. A fő témák között szerepelt a Roma diszkrimináció elleni küzdelem, valamint az LMBT jogok előmozdítása. Lesz majd anti-diszkriminációs nemzetközi weboldal, európai szintű anti-diszkriminációs fotóverseny, közös Pride részvétel stb. Erről bővebben később hallotok, de a találkozóról szóló jelentésemet (angolul) bárki megtekintheti majd, ami február végétől lesz elérhető.

A Nemzetközi Titkárság 3 kutatója január 28-án érkezett Magyarországra és már másnap útra indultunk. A kutatás célja, hogy a magyarországi romákat ért halálos támadásokat követő rendőri nyomozás, igazságszolgáltatás minőségét és a hatóságok hozzáállását vizsgálják. Az első 3 napot Nyíregyházán, Fényeslitkén és Kislétán töltöttük az áldozatok családjaival, polgármesterekkel, cigány önkormányzat vezetőivel beszélgetve, tegnap pedig Tatárszentgyörgyön voltunk. Ketrinnek személyesen adtuk át az általatok készítette apróságokat, leveleket, melyeknek nagyon örült, és ezúton is köszöni.

Február 3-ára szerveztünk egy találkozót a kutatókkal az érdeklődőknek. Több, mint negyvenen voltunk és remekül sikerült az este. 23 órakor még mindig sokan csacsogtunk mindenféle emberi jogi dolgokról. Fényképeket a következő aktivista levélben küldünk majd, február 19-én. Megpróbálunk márciusra is egy hasonlót szervezni azoknak, akik nem tudtak eljönni.

Még csak két hete hirdettük meg a csehországi roma gyerekek iskolai szegregációja elleni webakciót (www.changeit.cz/ vagy web.amnesty.hu/)  és máris a 4. helyen szerepelünk a legaktívabbak listáján! Aki még nem írta alá, még nem késő!

Az idei év főbb témái várhatóan a következők lesznek:

  • Romák lakhatáshoz való joga Romániában
  • Romák oktatáshoz való joga Csehországban
  • Romákat ért erőszakos támadások Magyarországon
  • LMBT jogok
  • Nők elleni erőszak
  • Sürgős akciók: halálbüntetés, Irán, terrorizmus elleni harc stb.

Ha szeretnél aktívabban részt venni ezek bármelyikében, kérlek jelezd nekem az aktivizmus@amnesty.hu címen. Ha csoportokhoz szeretnél csatlakozni:

Multi-Kulti: AlesgHungary@googlegroups.com

LMBT: agiamnesty@gmail.com

Roma csoportunk most alakul, ha érdekel: agiamnesty@gmail.com

Jó hétvégét Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr631732083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása