Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Aktivizmusra fel!

2010.01.22. 12:21 | zsofi85 | Szólj hozzá!

Az Amnesty International idén is folytatja emberi jogi munkáját a roma diszkrimináció ellen. A legfrissebb jelentést január 13-án adta ki, mely a csehországi roma gyerekek oktatásban való diszkriminációjáról szól. web.amnesty.hu/a-rom%C3%A1k-diszkrimin%C3%A1ci%C3%B3ja-ellen/veget-kell-vetni-a-romak-alacsony-szint-oktatasanak-csehorszagban

"A roma gyerekek rendszerszintű diszkriminációja az oktatásban továbbra is folytatódik, a megismételt nemzetközi és nemzeti felhívások ellenére. A cseh hatóságoknak véget kell vetniük a roma gyerekek iskolai szegregációjának és tenniük kell a diszkrimináció alapvető okainak megszüntetéséért." - mondta Nicola Duchworth, Európai és Ázsiai Programigazgató. Az Európai Emberi Jogi Bíróság megállapította, hogy a Cseh Köztársaság diszkriminálja a roma gyerekeket azzal, hogy értelmi fogyatékosok számára fenntartott "speciális iskolákban" helyezi el őket, ahol a gyerekek az átlagnál alacsonyabb színvonalú oktatásban részesülnek.

Változtassuk meg együtt ezt a helyzetet!

A Change it! (Változtassunk!) egy, a csehországi roma gyerekek oktatáshoz való jogainak diszkriminálásával és az erről szóló információkkal és akcióval kapcsolatos weboldal. A webes akció lényege felhívni az emberek figyelmét a helyzetre, és arra, hogy írjanak a cseh oktatásügyi miniszternek és követeljék az Európai Bíróság döntésének megvalósítását, hogy minden diszkriminációs gát eltűnjön, amely megakadályozza a roma gyerekeket az oktatáshoz való joguk gyakorlásában. Ha valaki aláírta a petíciót, azonnal el is küldik közvetlenül a miniszternek. A weboldal január 13-án indult, magyarul pedig mától (2010.01.22.) érhető el a www.changeit.cz/ linken.

Cselekedj most és változtass!

Neved és e-mail címed feltüntetésével azonnal küldhetsz egy levelet a cseh oktatási miniszternek, mellyel támogatod a roma gyerekek integrált iskolákban, minőségi oktatáshoz való jogát!

www.changeit.cz/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr751692467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása