Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Alejandro Solalinde atya - Az Emberi Jogi Védelmezők nemzetközi csapatának tagja

2010.07.02. 09:39 | zsofi85 | Szólj hozzá!

 

 

A mexikói Alejandro Solalinde atya arra tette fel az életét, hogy menedéket biztosítson a bevándorlóknak.

 

ÚTON

A konfliktusok, szegénység, diszkrimináció és a lehetőségek hiánya csak néhány azon indokok közül, melyek miatt világszerte emberek milliói hagyják el az otthonaikat. Hátrahagynak mindent, amit ismernek – otthonukat, családjukat, barátjaikat. Sokuk az életét is kockára teszi az úttal.

 

Több ezer közép-afrikai emigráns utazik keresztül Mexikón minden évben. Az otthoni kínzó nyomor és bizonytalanság elől menekülnek az Egyesült Államokba egy új élet reményében. Azok, akik elérik az Egyesült Államok határát, egy veszélyekkel teli utat éltek túl.

 

MENEDÉKHELY

Alejandro Solalinde atya tehervonatokon utazott mexikói menekültekkel, azt mondja, csak így lehet megismerni azokat a borzalmakat, melyekkel az Egyesült Államokba vezető útjuk során szembe kell nézniük.

Ő a dél-nyugat mexikói Menekültek Katolikus Lelkipásztori Központjának koordinátora és 2007-ben az Oaxaca állambeli Ciudad Ixtepec-ben menedékhelyet hozott létre emigránsoknak. Megnyitásának éjszakáján több mint 400 emigráns aludt a menedékhelyen és azóta is rengeteg ember megfordult ott.

 

Azzal, hogy bevándorlókon segít, támadásokat és zaklatásokat provokált a helyi közösség idegengyűlölő tagjaitól, bűnbandáktól és a helyi hatóságoktól.

Számomra a legnagyobb kihívás az, hogy leküzdjem a folyamatos fenyegetéseket, melyek azoktól érkeznek, akik nem akarják hogy menekülteken segítsek. Mindenáron meg akarnak állítani minket, de folytatnunk kell.” - Solalinde atya, 2009 október

 

Támogasd Alejandro Solalinde atyát céljai elérésében!

http://www.amnesty.org/en/appeals-for-action/protect-undocumented-migrants-mexico

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr462124754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása