Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Claudia Lema - Az Emberi Jogi Védelmezők csapatának tagja (PERU)

2010.07.05. 09:48 | zsofi85 | Szólj hozzá!

Claudia Lema azért küzd, hogy megelőzze, hogy szülés közben szükségtelenül elhalálozzanak az anyák Peru őslakos közösségeiben. Szilárdan elkötelezte magát a nők támogatása mellett és nyomást gyakorol a kormányra, hogy hozzáférhetővé tegye a szükséges egészségügyi ellátást.

 

ÉLETET ADNAK, A SAJÁTJUK ÁRÁN

Az amerikai kontinensen a Peruban a legmagasabb a gyermekszülés közben elhalálozó nők száma. Az ENSZ becslése szerint 240 nő hal meg minden 100,000 élve születés során. Ezek többsége vidéken élő, szegény és őslakos nő. Számos akadály miatt haláloznak el, mint például az egészségügy ellátáshoz való hozzáférés, információ és az őslakos nyelven is beszélő egészségügyi személyzet hiánya.

 

ELÉRHETŐVÉ TENNI AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST

Claudia Lema perui vidéki közösségekben élő szegény és őslakos nőkkel dolgozik. Munkája során számukra próbálja elérhetővé tenni az egészségügyi ellátást, azzal hogy kulturálisan megfelelővé és földrajzilag könnyebben megközelíthetővé teszi az élőhelyüket – például rádió-összeköttetés és sürgősségi szállítás segítségével.

 

Abban is segít, hogy ezek a közösségek jobban szerveződjenek annak érdekében, hogy részt vehessenek a helyi és nemzeti hatóságokkal történő kommunikációban és befolyásolhassák az egészségügyi szolgáltatások biztosítását.

 

Claudia a Salud Sin Límites Perú nevű szervezet igazgatója. Ez a szervezet képzéseket is tart olyan egészségügyi dolgozóknak, akik őslakos közösségekben élő terhes nőkkel foglalkoznak. Többek között arra tanítják őket, hogy tradicionális módszereket alkalmazzanak a szülés során, például részesítsék előnyben az állva szülést a fekve szüléssel szemben.

 

Véleményem szerint nagyon aggasztó, hogy országunkban a szegény és őslakos származású nőknél ötször magasabb a szülés közbeni halálozási arány, mint a városban élő nőknél.” - Claudia Lema

 

Támogasd Claudia Lema-t céljai elérésében.

http://www.amnesty.org/en/appeals-for-action/fight-maternal-mortality-peru

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr662130214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása