Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Cselekedj most!

2010.01.18. 15:30 | zsofi85 | Szólj hozzá!

2009 októberében az ugandai parlamentben szélsőségesen szigorú törvénytervezetet terjesztettek elő. Az ún. „Homoszexualitás-ellenes törvény” (Anti-Homosexuality Bill: www.amnesty.org/en/library/info/AFR59/003/2010/en) az azonos neműek közti szexuális kapcsolat minden formáját büntethetővé tenné, amely a börtönbüntetéstől a halálig terjedne. A tervezet célba veszi azokat a személyeket is, akik a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű (LMBT) embereknek védelmet vagy támogatást nyújtanak, maximum 7 évig terjedő börtönbüntetéssel fenyegetve őket.
Ha az ugandai parlament törvénybe iktatja ezt a rendelkezést, azzal felelőssé válik számtalan ugandai polgár emberi jogaitól való megfosztásáért és az LMBT-embereket szignifikánsan nagyobb veszélynek teszi ki szerte a világon.
A törvénytervezetről akár január végén is szavazhatnak a parlamentben, ezért azonnali akcióra van szükség!
 

Kérjük amennyiben támogatod az LMBT és az emberi jogokat, segíts megakadályozni a tervezet törvényerőre emelkedését azzal, hogy még ma elküldöd az alábbi levelet az ugandai miniszterelnöknek (ps@opm.go.ug) sajátod és országod nevének feltüntetésével. Légy szíves másolj engem Bcc-be (jeney.orsolya@amnesty.hu).

Köszönjük, hogy ma is teszel az emberi jogokért!
Ha érdekelnek az LMBT jogok, akkor csatlakozz az AI Magyarország most alalkuló LMBT csoportjához! Írjatok Fülöp Ági titkárnak (agiamnesty@gmail.com) vagy Major Szilvi koordinátornak (major.szilvia@gmail.com) vagy látogassatok el a hétdői megbeszéléseikre: minden hétfő 6 óra, Amstel River Cafe, 1052 Budapest, Párizsi u. 6.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr821682143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amstel River Café 2010.11.15. 16:10:51

Helyszín: 1053 Bp., Párizsi u. 6. Látogatás: 2010. október 11. 17:20-20:20 > Hollandnak mondott kávéházi stílus, ami csak a Váci utcai helyekhez képest nem húzós, de a magyar átlagk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása