Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

P (névtelen) - Az Emberi Jogi Védelmezők csapatának tagja

2010.07.07. 08:54 | zsofi85 | Szólj hozzá!

P egy közösségi aktivista, aki elhanyagolt és elszegényedett vidéki területeken élő nőkkel és gyermekekkel dolgozik. Az elmúlt 20 évben gyakorlati támogatást nyújtott családon belüli erőszaktól szenvedő nőknek és HIV fertőzötteknek. Folyamatosan kérdőre vonja a nőkkel szembeni viselkedési normákat.

 
EGYÜTT DOLGOZNI
A közösségek, melyekben P dolgozik, szegények és nagyon magas bennük a HIV fertőzöttek száma. A nők alacsony társadalmi helyzetben vannak, korlátozottak az oktatási és gazdasági lehetőségeik. A családon belüli erőszak is állandó veszély ezekben a közösségekben. Ezen körülmények miatt magasabb a HIV fertőzés veszélye, főleg mivel nem tudják minden esetben rávenni partnerüket, hogy használjanak óvszert.
 
P közösségi workshop-okat szervez, ahol párbeszédet kezdeményeznek ezekről a témákról és felhívják a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak sérti a nők jogait és méltóságát. Női önkéntesek képzésében is részt vesz, akik olyan nőknek és lányoknak nyújtanak támogatást, akik HIV fertőzött családtagjaikról gondoskodnak.
 
EGY NEHÉZ ÚT
P elkötelezte magát, hogy a családon belüli erőszaktól szenvedő nőknek menedékhelyet és átfogó és sürgősségi egészségügyi ellátást biztosítson. Megbízhatóbb, megfizethetőbb és biztonságosabb közlekedési lehetőségekért kampányol, annak érdekében, hogy a nők elérhessék ezeket a létesítményeket.
 
P névtelen szeretne maradni. Számos nehézséggel kell szembenéznie a munkája miatt és az önkénteseit súlyosan megverték a férjeik vagy más családtagjaik, azért, hogy rávegyék őket, hagyjanak fel evvel a munkával.
 
Azzal, hogy névtelen marad, P fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy ő csak egyike annak a több ezer nőnek, akik ezt a létfontosságú munkát végzik a szegény, vidéki közösségekben.
 
Támogasd P-t céljai elérésében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr132135063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása