Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

SÜRGŐS AKCIÓ!!! (minta levél)

2009.03.08. 15:10 | dorisz1987 | Szólj hozzá!

(A háttér információkat lejjeb találod)

Leveledben támaszkodhatsz a mintalevélre. Írhatsz angolul, dariul, pastuul vagy magyarul.

 A címzett:

President Hamid Karzai

Gul Khana Palace

Presidential Palace

Kabul

Afghanistan


Tisztelt Karzai Elnök Úr!

Mint, ahogy azt tudja, március 8-án van a Nemzetközi Nőnap. E fontos évforduló alkalmából írok Önnek, hogy megkérjem, segítse az afgán női emberi jogi jogvédők munkáját és azonnali hatékony lépéseket tegyen annak érdekében, hogy fenyegetések és erőszakos támadások nélkül tudják végezni létfontosságú munkájukat.

2001 októberében, a megszálló Tálib erők elűzését célzó, USA által vezetett nemzetközi beavatkozáskor az afgán kormány ígéretet tett arra, hogy védeni fogja a nők jogait és elősegíti a nemek közti egyenlőséget Afganisztánban. A női emberi jogi jogvédők kulcsszerepet játszanak ezeknek a céloknak az elérésében, azáltal, hogy veszélyben lévő nők számára menedékházakat üzemeltetnek, felvilágosítást tartanak a kényszerházasságról és a gyermekvállalásról, oktatási programokat és családtervezési tanácsadást szerveznek. Szomorúan hallom, hogy többüket a munkájuk miatt, amit sokszor tévesen az afgán vallási és társadalmi normákkal ellentétesnek azonosítanak, támadások érnek.

Sok esetben a női emberi jogi jogvédőknek olyan támadásokkal kell szembesülniük, mint a halálos fenyegetések, emberrablási kísérletek ellenük, vagy családtagjaik ellen. Tragikusan néhány jogvédőt meg is öltek, úgymint 2007-ben Zakia Zaki újságírónőt, míg mások kénytelenek voltak elhagyni az országot, mert felemelték a hangjukat.

Kérem, támogassa az emberi jogi jogvédők munkáját azzal, hogy a következő lépéseket mihamarabb végrehajtja:

  • Mihamarabb írják alá és vonják bele az afgán törvénykezésbe az Emberi Jogi Jogvédőkről szóló ENSZ Nyilatkozatot (1998), amely magába foglalja a nézetek, az információk, az emberi jogok és alapvető szabadságok szabad kommunikációját.
  • Biztosítsa, hogy az emberi jogi jogvédőknek lehetőségük legyen véleményt formálni és nyilvánítani minden emberi jogi kérdésben és erre felhívni a nyilvánosság figyelmét, anélkül, hogy bármilyen megtorlástól, vagy büntetéstől kellene tartaniuk.
  • Biztosítsa, hogy a jogvédők a gyakorlatban megfelelő jogorvoslatot kaphassanak, amennyiben a törvényben meghatározott jogaikat megsértik.
  • Támogassa, hogy minél többen megismerhessék az emberi jogi jogvédők munkáját.
  • Segítse, hogy a rendőrök és köztisztviselők megismerhessék a női emberi jogi jogvédők munkáját és biztosítson megfelelő tréninget a számukra.
  • Készítsen egy nemzeti tervet az emberi jogok, a civil, politikai, gazdasági és a szociális jogok megismertetésére és védelmére. Hangsúlyozza ki ezek egyetemes és sérthetetlen mivoltát, az emberi jogi jogvédők munkájának jelentőségét.

Köszönöm a segítségét ebben a nagyon fontos kérdésben.

Tisztelettel

 

 

Címkék: akció levél minta sürgős

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr62989365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása