Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Joel Nana - Az Emberi Jogi Védelmezők csapatának tagja

2010.06.30. 09:37 | zsofi85 | Szólj hozzá!

A nyugat-afrikai, kameruni születésű Joel Nana a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) egészségügyi ellátáshoz való jogaiért kampányol az egész afrikai kontinensen, többek között Szenegálban, Malawiban, Nigériában, Ugandában és Dél-Afrikában.

 

DISZKRIMINÁCIÓ ÉS DURVA BÁNÁSMÓD
Világszerte több millió emberre vár bebörtönzés, kínzás, erőszakos támadások és megkülönböztetés veszélye, amiért az azonos, vagy mindkét nemhez vonzódnak, vagy azért, ahogy saját férfiasságukhoz és nőiességükhöz viszonyulnak.
 
KONTINENTÁLIS VÁLTOZÁS
Tavaly Joel Nana létrehozta az Afrikai Férfiak a Szexuális Egészségért és Jogokért (AMSHER), egy 15 afrikai ország szervezeteit egyesítő koalíció, amely a meleg férfiak és transznemű nők egészségügyi helyzetének javítására törekszik. Számos kihívással kell szembenézniük, de a legsürgősebb a HIV megelőző, ellátó, kezelő és támogató szolgáltatásokhoz való hozzáférésének hiánya, melyet nagyban hátráltat a társadalom ellenséges magatartása olyan szervezetekkel szemben, melyek HIV/AIDS oktataást és szolgáltatásokat biztogítanak leszbikusoknak, melegeknek, biszexuálisoknak és transzneműeknek. Joel szervezete pozitív befogadó intézkedések és hatékony beavatkozás érdekében lobbizik.

Joel Nana aktivista tevékenysége közel sem volt egyszerű. „A legtöbb kollégámtól ez igazán hősies, hogy felemelik szavukat az LMBT jogok védelmében. A legtöbbjüknek nem csak nyomással kell szembenézniük, hanem megtorlástól is tartaniuk kell – a rendőrségtől, vallási vezetőktől, szomszédjaiktól és családjaiktól. Rengeteget számít, ha tudod, hogy az emberek a világ minden részéről támogatnak téged és a munkádat.”- Joel Nana.
 
Támogasd Joel Nana-t céljai elérésében!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr282120204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása