Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

9. Aktivista levél/9th Activist letter

2010.05.03. 14:58 | zsofi85 | Szólj hozzá!

Aktivista levél
9. szám – 2010.04.30

Kedves Mindenki!
Ismét elrepült újabb 2 hét! Itt olvashatjátok legfrissebb híreinket.
 
MÉDIA
Jövő héttől keressétek az Amnesty International Magyarország anyagait a következő helyeken: Kiadó, Sirály, Szimpla, Tranzit, Corvinus, Hajtás-pajtás, A38, valamint Pécs, Gödöllő és Baja kávézóiban, szórakozóhelyein.
Köszönjük a Disztró, civil szervezetek kiadvány terjesztő hálózatának segítségét!
 
IRODA
Angol-magyar fordítói workshop:
Április 19-én hétfőn került megrendezésre az első angol-magyar fordítói workshopunk Sellei Iván szakfordító és tolmács jóvoltából, akinek ezúton is szeretnénk ismételten megköszönni a lehetőséget. Összesen 17-en vettek részt a workshopon- A visszajelzések alapján nagyon jó hangulatban telt, és sikerült hasznosítható tudást átadni mindenkinek.
Az érdeklődésre való tekintettel a nyári szünet után, várhatóan október 2. hetében ismét megrendezzük a fordítói workshopot, építve az eseményértékelésekből származó tapasztalatokra.
 
Aktivizmus:
Az elmúlt két hétben 1 új aktivistával bővült az Amnesty International Magyarország! Szeretettel köszöntünk a csapatban!
 
Irodai segítség:
Április 26-án hétfőn 3 aktivista segítségével sikerült előkészíteni az új szóróanyagainkat, valamint szétválogatni a reptéri adománygyűjtőkből származó pénzérméket! Köszönjük Nekik a sok segítséget!
 
1% felajánlása:
2010. május 20-ig van lehetőség az adó 1%-ának felajánlására. Kérünk Titeket, ajánljátok fel adótok 1%-át az Amnesty International Magyarország javára! Támogasd Te is az emberi jogokat!
Adószámunk: 19015985-1-41
 
ESEMÉNYEK
 
Aktivista találkozó:
Mint ahogy már talán tudjátok is, minden héten pénteken este 6-tól aktivista találkozót tartunk a Gödörben, amelynek célja, hogy folyamatosan kapcsolatban legyünk egymással, és összeállítsuk a tavaszi és nyári eseményeink programjait. Minden héten egyre többen vagyunk! Téged is szeretettel várunk!
 
VÁRHATÓ ESEMÉNYEK!
Egyenlítő Bazár (május 12-13-14.): Két hét múlva rendezik meg az Egyenlítő Bazárt, ahol mi is jelen leszünk szakmai előadásokkal, LMBT filmvetítéssel és workshoppal az iskolai diszkrimináció témájában.
A kertben felállított standunkhoz szükségünk lenne aktivistákra, akik az érdeklődök számára nyújtanak felvilágosítást a szervezetről, valamint kiosztják a szóróanyagokat.
Gyere velünk a Egyenlítő Bazárra és tegyél Te is az esélyegyenlőségért!
További információk:
 
Európa Riadó! (május 28-29.): Két napos rendezvény a Gödörben az Európa Kiadó szervezésében, amely részeként civil szervezetek is megjelennek „Európa Riadó” elnevezéssel.
A program nagyvonalú és színvonalas, így számos aktivista segítségére lesz szükségünk a rendezvény egész ideje alatt. A segítőknek ingyen koncertjegyet tudunk biztosítani!
„Aktivisták Riadó!!!” - Segítsetek az emberi jogok megismertetésében!
További információk: http://www.godorklub.hu/ajanlo/1843
 
Civilek Éjszakája (2010.06.26.): „Álmodtunk egy éjszakát, ami rólunk szól, civil szervezetekről. Egy éjszaka, amikor mindenki megtudhatja, kik vagyunk, mivel foglalkozunk, miben lehet segíteni, kitől lehet segítséget kérni.”
 
Ördögkatlan (2010.08.04-08.): Idén részt veszünk az Ördögkatlan Fesztiválon is! Segítsetek az Amnestynek a katlanban felforrósítani az emberi jogi hangulatot!
Az aktivistáknak kedvezményes áron (500ft/fő) tudunk biztosítani fesztiválbelépőt!
 
Sziget 2010 (2010.08.11-16.): Idén is a Szigeten az Amnesty! Te ott leszel?
 
Ha szeretnél az Amnesty-vel közösen részt venni a nyári fesztiválokon, jelezd nekünk az aktivizmus@amnesty.hu email címre!
 
Éves jelentés:
Május 27-én jelenik meg az Amnesty International 2010. évi éves jelentése sajtótájékoztatóval egybekötve.

 
EREDMÉNYEK
Roma kampány:
2010. április 7-én meghirdettük a „Lakhatáshoz való jog” kampány első petícióját, amelyben az Amnesty International arra kéri aktivistáit, hogy írjanak levelet Csíkszereda polgármesterének.
A petíció különlegesen fontos szerepet játszik abban az emberi jogi munkában, amelyet az erőszakos kilakoltatások megakadályozása érdekében csinál az Amnesty International. Az aláírásgyűjtés a mai napon (2010. április 20.) lezárul. Összesen 22-en írtátok már alá, amit ezúton is köszönünk! Ha még nem tetted, a mai nap során még van rá lehetőséged, hogy aláírd a petíciót! Gyere be az irodájánakba, vagy a Gödörhöz este 6-ra!
 
LMBT kampány:
Az LMBT kampány részeként a közelgő vilniusi Meleg Büszkeség felvonulás biztonságos megrendezése érdekében levelet küldtünk Budapest főpolgármesterének, Demszky Gábornak, melyben felkértük őt, hogy fejezze ki támogatását a rendezvénnyel kapcsolatban a vilniusi polgármester felé és hívja fel a litván hatóságok figyelmét a Litván Meleg szövetséggel való konstruktív együttműködés fontosságára.
A kampány tevékenységünk következő lépése az volt, hogy levelet írtunk a magyarországi litván nagykövetnek Renatas Juskanak, melyben felszólítottuk, hogy fejezze ki támogatását a litván kormány és a vilniusi hatékonyságok felé, illetve találkozót kértünk tőle, ahol bővebben megoszthatnánk vele az AI aggodalmait és javaslatait a Baltic Pride-dal kapcsolatban.
Megkerestük a Vilniusban tartózkodó magyar nagykövetet, Noszkó-Horváth Pétert is, hogy támogassa a felvonulás biztonságos megrendezését és csatlakozzon magyar aktivistáinkhoz a Büszkeség meneten.
 
 
 
FELHÍVÁS
Baltic Pride:
Az idei évben is kiemelt célunk az LMBT jogokért való kampányolás. Az Amnesty International célja az, hogy a balti országokban élő LMBT személyek békés gyülekezési és egyesülési joga, illetve önkifejezési szabadsága biztosítva legyen a május 8-án megrendezendő, vilniusi Baltic Pride felvonuláson, anélkül, hogy a felvonulás résztvevői fizikai és verbális támadásokat és szenvednének el.
Szólítsd fel a litván elnököt, hogy biztosítsa a Baltic Pride 2010 biztonságos megrendezését és az önkifejezés szabadságát! Vállalj aktív szerepet te is és írd alá az online petíciót!
 
Eddig 13.000 aláírás gyűlt össze!!!
 
Antidiszkriminációs Irányelv:
 
Április utolsó hetében kezdetét vette az AI EU által kidolgozott Antidiszkriminációs Irányelv elfogadásáért indított kampánya. Minthogy az irányelv tervezetet egyhangúlag kell elfogadnia az EU tagállamainak, és Németország elutasító álláspontja nagyban gátolja az irányelv elfogadtatására irányuló erőfeszítéseket, ezért az AI Magyarország csatlakozik a nemzetközi mozgalom petíciós kampányához, melyben felszólítja a német kormányt, hogy vessen véget az irányelv blokkolásának. Az online petíció április 28-án lépett életbe, amikortól elérhetővé vált a honlapunkon is a jogi utazás nevű játékkal együtt. Próbáltad már végigjátszani?
 
Még csak két napja indult a petíció és máris közel 1000 aláírás gyűlt össze!
 
Futárokat keresünk!
Szeretnénk beindítani egy önkéntes futárszolgálatot, amelynek célja, hogy megkönnyítsük tagjaink számára a tagsági igazolás bejuttatását.
Ha tudsz segíteni Nekünk a kézbesítésben, kérlek jelentkezz az aktivizmus@amnesty.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hol/melyik kerületben tudsz kézbesítést vállalni!
 
WEBES MEGJELENÉSEINK
Talán már észrevettétek, hogy működik egy naptár a honlapon, ahonnan értesülhettek az éppen aktuális eseményeinkről, valamint a bal oldali sávban olvashatjátok az kampányos twitterünket is! Két napja felkerült a Jogi utazás játék is az Antidiszkriminációs Irányelv révén.
A honlap folyamatos szerkesztés és frissítés alatt áll, igyekszünk informatívabbá s felhasználóbaráttá tenni.
Beindítottuk két twitterünket is; az aimiroda és az AIHUCAMPAIGNER-t követhetitek. Az aimiroda az Amnesty magyarországi irodájának életébe nyújt bepillantást. Az AIHUCAMPAIGNER-t követve a kampányokkal és eseményekkel kapcsolatos infókat olvashatjátok.
Időközben felkerültek a Roma Világnapról készült fotóink. Fantasztikusan sikerültek!
Facebook:
Egyre több rajongója van az Amnesty International Magyarországnak a Facebook-on. Figyeljétek az eseményeket, beszámolókat!
 
Minden jót és szép hétvégét kíván az Amnesty International Magyarország!
 
 
Activist newsletter
9. issue – 30. 04. 2010

Dear Readers!
Another 2 weeks have passed, here we are with our latest news!
 
MEDIA
From next week on You can look for Amnesty International Hungary's fliers at the following venues: Kiadó, Sirály, Szimpla, Tranzit, Corvinus, Hajtás-pajtás, A38, coffeeshops and clubs in Pécs, Gödöllő and Baja.
We thank for the help of Disztró NGO publication distribution network!
 
OFFICE
English-Hungarian translator workshop:
The first English-Hungarian translator workshop was held on the 19th April. We would like to thank Iván Sellei, professional translator and interpretor, for the opportunity. Altogether 17 people have attended the workshop. Based on the feedback, the workshop took place in a very good mood and useful knowledge was transmitted to all attendees.
So much interest was shown that after the summer break, probably in the second week of October, we will organize another workshop.
 
Activism:
In the last two weeks we had 1 new activist joining Amnesty International! Welcome to the team!
 
Office help:
On Monday, April 26th, we managed to prepare our new fliers and sort the change we collected from the airport, thanks to 3 activists. Thank You for all Your help!
 
Offering Your 1%:
You can offer the 1% of your tax until 20th May 2010. We ask You to offer 1% of Your tax to Amnesty International Hungary! Support human rights!
Our tax number: 19015985-1-41
 
EVENTS
 
Activist meet-up:
As You might already know, we have a meet-up every Friday from 6 PM in Gödör, so that we can keep in touch and come up with the programs for the spring and summer festivals. There's more of us every week! You too are welcome!
 
UPCOMING EVENTS!
Equator 2010 (12-13-14. May): Equator 2010 will be organized in two weeks time, which we will attend with professional lectures, LGBT movie screenings and workshops on the topic of discrimination in schools.
We would need the help of activists at our stand, to give information about our organization and hand out fliers.
Come with us to Equator 2010 and take action for equal opportunities!
Further information:
 
Európa Riadó! (Europe Alarm!) (28-29. May): A two day event at Gödör, organized by Európa Kiadó,in which NGOs will take part as well, under the name “Europe Alarm”.
This is a grand and high-level program, so we will need the help of lot of activists during the event. We can provide free concert tickets for our activists!
“Activists Alarm!!!” - Help spread human rights awareness!
 
Non-Profit Night (26. 06. 2010.): “We dreamt of a night which is about us, non-governmental organizations. A night, when everyone can learn who we are, what we do, how You can help us, how You can ask for our help.”
 
Ördögkatlan (04-08. 08. 2010.): This year we will also be attending Ördögkatlan Festival. Help Amnesty heat up the human rights atmosphere!
For our activists, we can grant discount ticket prices (500 HUF/person)!
 
Sziget 2010 (11-16. 08. 2010): Amnesty will be on Sziget this year again! Will You?
 
If you would like to attend summer festivals with AI, send us an e-mail to aktivizmus@amnesty.hu!
 
Annual report:
Amnesty International's 2010 annual report will be published on the 27th of May on a press conference.

 
ACIEVEMENTS
Romany campaign:
We introduced the first petition of our “Right to Housing” campaign on the 7th April 2010, in which AI is asking our activists to write letters to the mayor of Csíkszereda.
This petition is very important in the human rights work done by Amnesty International to stop forced evictions. So far 22 activist have signed, whom we wish to thank here as well!
If You haven't already, You can still sign it today. Come to our office or our meeting in Gödör at 6!
 
LGBT campaign:
As part of our LGBT campaign, we sent a letter to Gábor Demszky, mayor of Budapest, asking him support the forthcoming Vilnius Baltic Pride march, express his support to the mayor of Vilnius and call attention to the importance of constructive cooperation with the Lithuanian Gay League.
Our next campaign activity was to write a letter to the Hungarian ambassador of Lithuania, Renatas Juska, calling on him to express his support towards the Lithuanian government and the Vilnius authorities. We also requested a personal meeting in order to better explain AI's concerns and suggestions regarding Baltic Pride.
We contacted the ambassador of Hungary in Vilnius, Péter Noszkó-Horváth, and asked him to support the safe organization of the march and join the Hungarian activists attending the event.
 
 
 
APPEAL
Baltic Pride:
We continue to campaign for LGBT rights in 2010 as well. It is Amnesty Internationals aim to ensure that LGBT people living in baltic countries can exercise their right to peaceful assembly, association and expression at Baltic Pride on May 8th, without suffering physical or verbal attacks.
Call on the Lithuanian president to ensure the safe organization of 2010 Baltic Pride and the freedom of expression! Take an active role and sign the online petition!

 
So far we have collected 13,000 signatures!!!
 
Anti-discrimination Directive:
 
The campaign developed by AI EU, for the implementation of the Anti-discrimination Directive was launched on April 28. As the draft for the Directive has to be accepted by every EU member state and Germany's refusal greatly hampers the efforts to implement the directive. Therefore AI Hungary joins the international movements petition campaign, which calls on the German government to accept the directive. The online petition was launched on April 28th, the same day the „Legal Travel” game was published on our website.
 
The petition was launcher two days ago and it already has almost 1000 signatures!
 
We are looking for couriers!
We would like to start a volunteer courier service, to help our members by delivering their membership certificate.
If You can help us in delivering, please write to aktivizmus@amnesty.hu! Don't forget to mention the district/part of the city in which You can undertake deliveries!
 
ONLINE PUBLICITY
Homepage: www.amnesty.hu
As You probably noticed the calendar on our website, which informs the users about our current events and AIHUCampaigner's Twitter feed. In time for the campaign for the Anti-discrimination Directive, the “Legal Travel” game was published as well. The homepage is under constant construction and update, because we would like to make it more informative and user friendly.
 
We have started two Twitter accounts, You can follow both aimiroda and AIHUCampaigner. Aimiroda offers an insight into the everyday affairs at the office. If You follow AIHUCampaigner, You can read updates about campaigns and events.
We have uploaded the fantastic photos from the Roma Day event.
Facebook:
Amnesty International Hungary has more fans on Facebook than ever. Become a fan and get the latest information about our events!
 
Wish You all the best and have a nice weekend!
Amnesty International Hungary
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr211971301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása