Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

8. Aktivista levél

2010.04.16. 16:19 | zsofi85 | Szólj hozzá!

Aktivista levél
8. szám – 2010.04.16

Kedves Mindenki!
Eltelt újabb 2 hét, és mi ismét jelentkezünk az immár 8. aktivista levelünkkel. Sok dologról számolhatunk be Nektek az elmúlt két hét fényében. Kezdjünk is bele!
 
MÉDIA
A Disztró, civil szervezetek kiadvány terjesztő hálózatának segítségével futárok fogják szétszórni Budapest és az ország több pontján az Amnesty International Magyarország szóróanyagait.
A következő helyeken keressétek kiadványainkat: Kiadó, Sirály, Szimpla, Tranzit, Corvinus, Hajtás-pajtás, A38, valamint Pécs, Gödöllő és Baja kávézóiban, szórakozóhelyein.
 
IRODA
Angol-magyar fordítói workshop:
Április 19-én hétfőn kerül megrendezésre az első angol-magyar fordítói workshopunk Sellei Iván szakfordító és tolmács jóvoltából. Összesen 33-an érdeklődtetek a program iránt, ezért igyekszünk újabb alkalmakat is hirdetni. Ha tehát most lemaradtál, akkor se bánkódj, hamarosan lesz újabb lehetőség! Köszönjük mindenkinek a jelentkezést!
 
Aktivizmus:
Az elmúlt két hétben 7 új aktivistával bővült az Amnesty International Magyarország! Szeretettel köszöntünk Titeket a csapatban!
 
1% felajánlása:
2010. május 20-ig van lehetőség az adó 1%-ának felajánlására. Kérünk Titeket, ajánljátok fel adótok 1%-át az Amnesty International Magyarország javára! Támogasd Te is az emberi jogokat!
Adószámunk: 19015985-1-41
 
ESEMÉNYEK
Roma Világnap:
2010. április 8-án volt a Nemzetközi Roma Világnap, melynek alkalmából a Tűzraktér roma napot szervezett. Bemutatásra került a TASZ Jogtalanul című dokumentumfilmje, melyet beszélgetés követett a TASZ képviselőjével. Mi is jelen voltunk, a „Right to Housing” kampány ismertetője mellett kiosztottuk új szóróanyagainkat is. A csíkszeredai polgármesternek címzett petíciónkhoz 7 új aláírást szereztünk!
 
Demokrácia Akadémia:
Kampánykoordinátorunk, Orsi diákoknak tartott előadást a Demokrácia Akadémián, ahol elsősorban az Amnesty International került bemutatásra, valamint az emberi jogokról beszéltünk általában. Sikerült 4 új aktivistát toboroznunk, és lett egy új tagunk is.
 
Aktivista találkozó:
Mint ahogy már talán tudjátok is, minden héten pénteken este 6-tól aktivista találkozót tartunk a Gödörben, amelynek célja, hogy folyamatosan kapcsolatban legyünk egymással, és összeállítsuk a tavaszi és nyári eseményeink programjait. Kezd kialakulni a SZIGET2010, az Ördögkatlan és a Civilek éjszakájának programja. Még sok munkánk van, úgyhogy ma is várunk Mindenkit a Gödörnél!
http://www.facebook.com/event.php?eid=101606736549412&ref=mf
 
HOL VÁRJUK A SEGÍTSÉGETEKET?
Egyenlítő Bazár (május 12-13-14.): Az Egyenlítő 2010 Esélyegyenlőségi Kampány keretében kerülnek megrendezésre az Egyenlítő Bazár elnevezésű szociális szakmai napok, amelyen az Amnesty International Magyarország is részt vesz az LMBT és a Roma kampánnyal (Oktatáshoz való jog). A rendezvény fő témái: az alkotás ereje - film, színház, muzsika; amiről kínos beszélni - mindenféle szex mindenfelé; iskolai esélyegyenlőség; esélyegyenlőség és média.
 
Európa Kiadó (május 28-29.): Két napos rendezvény a Gödörben. A koncertek nem pusztán zenéről vagy gyógyulásról fognak szólni, de valódi civil forradalomként is aposztrofálható eseménysorozatnak nézünk elébe, melyen a résztvevők megismerkedhetnek az Amnesty International, a Greenpeace, a Védegylet, a World Fair Trade, a Budapest Korzó, a Levegő Munkacsoport, vagy a Tilos Rádió célkitűzéseivel.
 
Civilek Éjszakája (2010.06.26.): „Álmodtunk egy éjszakát, ami rólunk szól, civil szervezetekről. Egy éjszaka, amikor mindenki megtudhatja, kik vagyunk, mivel foglalkozunk, miben lehet segíteni, kitől lehet segítséget kérni.”
 
Ördögkatlan (2010.08.04-08.): Idén az Ördögkatlan Fesztiválra is megyünk. Terveink között van, hogy egyrészt részt veszünk egy nagy civil társasjátékban, amit a fesztiválon megjelenő civilek közösen rendeznek meg. Másrészt szeretnénk szervezni egy egész hetes filmvetítést a kampányaink témájában, amelyet kerekasztal-beszélgetés követne meghívott előadókkal. Ezenfelül emberi jogi képzést tartanánk a fesztivállátogatóknak.
Az aktivistáknak kedvezményes áron (500ft/fő) tudunk biztosítani fesztiválbelépőt!
 
Sziget 2010 (2010.08.11-16.): Örömmel értesítünk Titeket, hogy a tegnapi nap folyamán elfogadták a pályázatunkat a 2010-es Civil Szigetre. Így különösen fontossá válnak a pénteki aktivista találkozók azért, hogy minél professzionálisabban tudjunk majd megjelenni.
 
Ha szeretnél az Amnesty-vel közösen részt venni a nyári fesztiválokon, jelezd nekünk az aktivizmus@amnesty.hu email címre!
 
EREDMÉNYEK
Roma kampány:
2010. április 7-én meghirdettük a „Lakhatáshoz való jog” kampány első petícióját, amelyben az Amnesty International arra kéri aktivistáit, hogy írjanak levelet Csíkszereda polgármesterének.
A petíció különlegesen fontos szerepet játszik abban az emberi jogi munkában, amelyet az erőszakos kilakoltatások megakadályozása érdekében csinál az Amnesty International. Összesen 17 írtátok már alá, amit ezúton is köszönünk!
Ha még nem tetted meg, írd alá Te is!
http://web.amnesty.hu/a-rom%C3%A1k-diszkrimin%C3%A1ci%C3%B3ja-ellen/romanianak-abba-kell-hagynia-a-roman-csaladok-erszakos-kilakoltatasat-
 
FELHÍVÁS
Baltic Pride:
Az idei évben is kiemelt célunk az LMBT jogokért való kampányolás. Az Amnesty International célja az, hogy a balti országokban élő LMBT személyek békés gyülekezési és egyesülési joga, illetve önkifejezési szabadsága biztosítva legyen a május 8-án megrendezendő, vilniusi Baltic Pride felvonuláson, anélkül, hogy a felvonulás résztvevői fizikai és verbális támadásokat és szenvednének el.

Szólítsd fel a litván elnököt, hogy biztosítsa a Baltic Pride 2010 biztonságos megrendezését és az önkifejezés szabadságát! Vállalj aktív szerepet te is és írd alá az online petíciót!

http://www.amnesty.dk/balticpride
 
Futárokat keresünk!
Szeretnénk beindítani egy önkéntes futárszolgálatot, amelynek célja, hogy megkönnyítsük tagjaink számára a tagsági igazolás bejuttatását.
Ha tudsz segíteni Nekünk a kézbesítésben, kérlek jelentkezz az aktivizmus@amnesty.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hol/melyik kerületben tudsz kézbesítést vállalni!
 
WEBES MEGJELENÉSEINK
Talán már észrevettétek, hogy működik egy naptár a honlapon, ahonnan értesülhettek az éppen aktuális eseményeinkről. A honlap folyamatos szerkesztés és frissítés alatt áll, igyekszünk informatívabbá s felhasználóbaráttá tenni.
Beindítottuk két twitterünket is; az aimiroda és az AIHUCAMPAIGNER-t követhetitek. Az aimiroda az Amnesty magyarországi irodájának életébe nyújt bepillantást. Az AIHUCAMPAIGNER-t követve a kampányokkal és eseményekkel kapcsolatos infókat olvashatjátok.
Hamarosan felkerülnek a Roma Világnapról készült nagyszerű fotóink. Figyeljétek a Picasat!
Facebook:
Egyre több rajongója van az Amnesty International Magyarországnak a Facebook-on. Figyeljétek az eseményeket, beszámolókat!
 
Minden jót és szép hétvégét kíván az Amnesty International Magyarország!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr611927153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tűzraktér 2010.11.08. 13:16:16

Helyszín: 1061 Bp., Hegedű u. 3. Látogatás: 2009. szeptember 24. 18:00-22:10 > Ez az egyre szaporodó biciklis társadalom fundamentalista belső keménymagjának gyűjtőhelye. Tudjátok az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása