Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Aktivista levél

2010.01.22. 15:46 | zsofi85 | 1 komment

Kedves Mindenki!

 

Idei második aktivista levelünkben örömmel jelentjük, hogy a január 12-én megtartott levélírás és ajándékkészítés Ketrinnel nagyon jól sikerült, hála a lelkes és kreatív aktivistáknak, akik egész este azon ügyeskedtek, hogy minél több üzenet eljusson Ketrinhez. Az akcióról a fotókat itt találjátok: picasaweb.google.hu/amnesty.hu/

A roma kampány terén egyre nagyobb az aktivitás. Január 13-tól indult a csehországi roma gyerekek iskolai szegregáció felszámolására irányuló kampány. Az ehhez tartozó webes akció mától magyarul is elérhető. www.changeit.cz/

A csehországi roma gyerekeket diszkriminálják az oktatáshoz való jogukban. Változtass ezen te is! Az Amnesty International Nemzetközi Titkárságának (IS) Magyarországért felelős csapata január 29-től érkezik, akik a romákat ért erőszakos támadások miatt látogatnak hazánkba. A támadást szenvedett emberek családjaival, valamint a hatóságokkal találkoznak majd annak érdekében, hogy javaslatokat tegyenek a támadások elleni hatékony fellépésre. Kutatásaikról jelentést készítenek, mely későbbi kampányunk alapja lesz. A február 8-ig terjedő időszakra kerestünk angol-magyar önkéntes tolmácsokat, és sokan (19 fő) jelentkeztetek is, aminek nagyon örülünk és köszönjük. Aki még nem kapott pontos információkat, napokon belül visszajelzünk.

Beszámoltunk már több alkalommal is az Ugandában előterjesztett szigorú törvénytervezetről, mely ún. homoszexualitás-ellenes törvény, az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat minden formáját büntetné. web.amnesty.hu/lmbt/uganda-homosexualitas-ellenes-torveny

A tervezet célba veszi azokat a személyeket is, akik a leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű (LMBT) embereknek védelmet vagy támogatást nyújtanak, max. 7 évre terjedő börtönbüntetéssel fenyegetve őket. Azonnali akcióra sürgettünk Titeket, hiszen akár már január végén is megszavazhatják a törvénytervezetet az ugandai parlamentben. Eddig 22 levelet írtatok.

Február 1-től irodánk 3 új gyakornokkal gazdagodik, illetve 21 új fordítót is sikerült toboroznunk, akik önkéntes munkájukkal nagy segítségünkre lesznek az elkövetkezendő időszakban.

Végül pedig néhány honlap:

Az emberi jogi világnapon, dec.10-én készült fotóinkat megtalálhatjátok a PicasaWeb oldalán: picasaweb.google.hu/amnesty.hu/

Továbbra is látogatható az AIM közösségi oldal: web.amnesty.hu/kozosseg/cimlap

Facebook: www.facebook.com/pages/Amnesty-International-Magyarorszag/44847086574

És blog: amnestyaktivizmus.blog.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr821692955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kondor 2010.01.23. 15:29:01

A magyar gyerekeket a magyar kormány évek óta diszkriminálja az oktatáshoz való jogukban. Miután folyamatosan elvonja az oktatás anyagi forrásait, ellehetetlenülnek az iskolák és az azokat működtető önkormányzatok. Lehetne nemzetközi kampánnyal javítani a magyar iskolások kilátástalan helyzetén?
süti beállítások módosítása