Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Emeld Fel a Hangodat a Halálbüntetés Ellen!!! Utcai akció május 19-én!!!

2009.05.15. 16:14 | dorisz1987 | Szólj hozzá!

Utcai Akció! A Multi-Kulti csoport május 19-re utcai akciót szervez Troy Davisért. Ez az akció nem csak az érte írt petícióról szól, hanem hogy emeljük fel a hangunkat a halálbüntetés intézményével szemben, így mindenkit szeretettel várunk, aki nem tud egyetérteni az ilyen ítéletekkel!

Május elején egy nagyon sajnálatos hír rázta meg világszerte az Amnesty Internationalt.

Delara Darabi, egy 22 éves iráni nő, akit egy olyan gyilkosság elkövetése miatt ítéltek halálra, amit állítólag 17 éves korában követett el. Annak ellenére, hogy április 13-án a bíróság két hónapos haladékot rendelt el, május 1-én pénteken az ügyvédje tudta nélkül az ítéletet végrehajtották.

Kivégzése nemzetközi felháborodást keltett.

Az Amnesty International tagjai világszerte megemlékezéseket tartottak a fiatalkorú halálraítéltekért az iráni nagykövetségek előtt május 8-án.

Nem nézhetjük tétlenül, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek folytatódjanak. Itt a lehetőség, hogy te is felemeld a hangod a halálbüntetés ellen!

Háttér információ:

Troy Anthony Davist, a korábbi sport edzőt, 1991-ben ítélték halálra Georgia államban, Mark MacPhail rendőrtiszt 1989. augusztus 19-i meggyilkolásáért. Az eljárás során nem került elő olyan tárgyi bizonyíték, amely Davist a helyszínhez köthette volna, valamint a gyilkos fegyver sem került soha elő. Az eljárás elején 9 szemtanú állította, hogy felismeri Davist, ám az idő múlásával 7-en visszavonták vallomásukat. A megmaradt 2 szemtanú közül az egyikük, maga is gyanúsított volt az ügyben. Az eljárás végére egy szemtanú vallomása alapján hirdettek ítéletet, aki csak 2 év eltelte után azonosította Davist. A tárgyalás és a sorozatos meghallgatások alkalmával Davis mindvégig kiállt az ártatlansága mellett és ragaszkodott ahhoz, hogy az azonosítás alatt hibát követtek el.

18, a halálsoron eltöltött év után közeleg kivégzésének ideje. Május 19. a Globális Akciónap Troy Davisért, és egy újabb lehetőség, hogy változást tudjatok elérni és hogy felemelhessétek a hangotokat a halálbüntetés ellen!

A felvonulást május 19-én kedden fogjuk tartani délután 3 és 6 óra között.

A találkozópont a Vörösmarty téren lesz az oroszlános szökőkútnál (a földalatti kijáratához közel)

Az útvonal a következő lesz: Vörösmarty tér - Deák utca - Erzsébet tér (a Gödör mellett) - Hercegprímás utca - Szabadság tér, Amerikai Nagykövetség előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr491123497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása