Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Sürgős Akció! Baltic Pride!

2010.05.07. 07:03 | zsofi85 | Szólj hozzá!

SÜRGŐS AKCIÓ: LITVÁNIÁNAK ENGEDÉLYEZNIE KELL A BALTIC PRIDE-ot!!!

A Baltic Pride-ot felfüggesztő bírósági döntést követően leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű aktivisták százait, beleértve a több, mint 20 országból érkező 50 Amnesty aktivistsákat foszthatnak meg a Litvániában most először megrendezésre kerülő Pride felvonulástól, ami eredetileg szombatra, május 8-ra terveztek.

http://web.amnesty.hu/lmbt/litvania-a-baltic-pride-nak-folytatodnia-kell-lithuania-baltic-pride-march-must-go-ahead 

KÉRJÜK AZONNAL, de legkésőbb május 8-ig ÍRJ EMAILT angolul vagy magyarul a litván elnöknek és szólítsd fel arra, hogy gondoskodjon arról, hogy a Baltic Pride megrendezésre kerül és hogy az LMBT aktivisták gyülekezéshez és véleménynyílvánításhoz való joga érvényesül – lásd a mintát emailem alján.

Litván Elnök: Dalia GRYBAUSKAITE, email: info@president.lt

Kérjük a BCC mezőbe tégy be engem (jeney.orsolya@amnesty.hu), hogy mérni tudjuk az eredményt.

 

Köszönjük! Bármi kérdésed van, fordulj hozzám bátran!

Orsi

****************************************

Dear President,

 

I am astonished by the fact that the Vilnius City Administrative Court yesterday temporarily suspended the 2010 Baltic Pride march, following an application by the Lithuanian Attorney General to withdraw its authorization on account of the risk of clashes with counter-demonstrators despite the fact that the Vilnius City Police insists that it has made the necessary security arrangements to guarantee the marchers’ security.

 

I would like to call on you to ensure that the Baltic Pride March goes ahead as authorized and ensure that the rights to freedom of expression and assembly of LGBT rights activists are respected.

 

Sincerely yours,

 

….....

 

Tisztelt Elnökasszony!

 

Meghöökenve vettem tudomásul, hogy Vilnius Város Közigazgatási Bírósága átmenetileg felfüggesztette a 2010-es Baltic Pride felvonulást miután a litván Főügyészség kérelmet nyújtott be az engedély visszavonására az ellentüntetőkkel való esetleges összetűzések veszélye miatt annak ellenére, hogy Vilnius város rendőrsége továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy minden szükséges biztonsági rendezkedést megtettek ahhoz, hogy biztosítani tudják a felvonulókat.

 

Kérem gondoskodjon arról, hogy a Baltic Pride megrendezésre kerül és hogy az LMBT aktivisták gyülekezéshez és véleménynyílvánításhoz való joga érvényesül.

 

Köszönettel,

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr771980649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása