Amnesty Aktivizmus

Szeretnénk, ha az Amnesty International aktivistái tudnának egy helyet maguknak az Interneten, ahol értesülhetnek a legfrissebb eseményekről, kampányokról és Sürgős Akciókról. Ezért jött létre ez a blog.

Utolsó kommentek

Videó

Mukhmed Gazdiev - az Emberi Jogi Védelmezők csapatának tagja

2010.06.16. 09:39 | zsofi85 | Szólj hozzá!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az ingusföldi Mukhmed Gazdiev még mindig keresi fiát, akit 2007-es elrablása óta nem látott. Mukhmed Gazdiev eltökélten kampányol azért, hogy felhívja a figyelmet a biztonsági erőknek az eltűnésekben játszott szerepére.
 
 
Mukhmed Gazdiev 29 éves fiát, Ibragim Gazdievet állítólag fegyveres férfiak rabolták el még 2007-ben Ingusföldről, az Orosz Föderáció egyik köztársaságából. A fiút azóta sem látták, családja úgy gondolja, titokban tartják, vagy tartották fogva. Mukhmed Gazdiev rendületlenül keresi fiát és kampányol azért, hogy felhívja a figyelmet a biztonsági erők állítólagos szerepére az eltűnésekben.

 

ELRABLÁSOK ÉS ELTŰNÉSEK

Az elrablási és eltűnési esetek – melyek egy részét egybehangzó állítások szerint a biztonsági erők követtek el – hátterében a fegyveres ellenzéki csoportok által az ingusföldi kormányhivatalnokok és civilek elleni megszaporodott támadások állnak, vagyis azok a törvények végrehajtására hivatott szervek „ellen-terrorista műveletei”.

 

ELTŰNVE, DE NEM FELEDVE

Bár a nyugdíjas történelem tanár Mukhmed Gazdiev öregedő, munkaképtelen (karok nélkül született) és rossz egészségügyi állapotban van, folytatja a fia utáni kutatást. Számos ingusföldi és moszkvai hivatalnokhoz fordult már, beleértve az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint, a korábbi ingusföldi elnököt, Murat Ziazikovot és a jelenlegit, Yunus-Bek Evkurovot.
2007. novemberében egy a segítségével szervezett, az ingusföldi emberi jogsértések elleni tüntetés során bántalmazták. 2008. májusában a Szövetségi Biztonsági Szolgálat átkutatta otthonát, egy a szomszédos házra kiadott engedélyre hivatkozva. – számol be a történtekről Mukhmed Gazdiev.
Mukhmed Gazdiev felszólítja a nemzetközi közösséget, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a fegyveres erőknek az ingusföldi eltűnésekben játszott szerepe napirendre kerüljön.
Ha valaki elveszíti a fiát vagy a lányát, mindent megtesz azért, hogy megtalálja. Én a világhoz fordulok … hogy minden lehetségest tegyen meg annak érdekében, hogy foglalkozzanak az üggyel … Sokan tűntek el … én mindegyikük nevében szólok, köztük a fiamért.” – mondja Mukhmed Gazdiev.
 
TÁMOGASD MUKHMED GAZDIEVET, HOGY ELÉRJE CÉLJÁT!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amnestyaktivizmus.blog.hu/api/trackback/id/tr1002085473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása